top of page

Beter Leven - Beter Worden

Anders Actief presenteert:

'Beter Leven - Beter Worden’: een programma voor mensen met aandoeningen en ziektes van chronische aard. Zoals de titel al aangeeft: door beter te leven ga je beter worden. Je kunt je hierbij afvragen wat is ‘beter’? De gedachte bij deze titel is dat ‘Beter Leven’ betekent dat je stapje voor stapje het ‘beter’ gaat doen; minder ‘slecht’; anders dan anders, maar zodanig dat je je ‘beter’ gaat voelen. En dat brengt ons dan bij het 2e deel van de titel: ‘Beter Worden’. Net als de gebruikelijke toewensing ‘Beterschap’ tijdens ziek-zijn. Je wilt ‘beter worden’. Vandaar die ‘Beter Worden’. Beter Worden betekent ook niet perse ‘genezen’ raken. Het wijst op een vooruitgang, een verBETERing.

Zoals ik zelf tegenwoordig zeg: “ik heb de Ziekte van Bechterew overwonnen!” geef ik aan dat ik niet perse van de ziekte genezen ben. Het kan altijd terugkeren. Ik ben er van overtuigd dat het juist beter is om uit te gaan van die ‘overwinning', want dan blijf je bewust van de risico’s van je (chronische) aandoening. Als je jezelf genezen zou verklaren, loop je het risico dat de aandoening terug gaat komen omdat je bepaalde voorwaarden, dat ‘Beter Leven’, gaat verwaarlozen.

Met al mijn ervaringen, leerscholen & voorbeeld-meesters (m/v), help ik al enkele jaren mensen met het zoeken naar hun weg om beter te leven en vervolgens beter te worden. Het is nu tijd dat mijn kennis in een programma en een handleiding (boekwerk) gepresenteerd gaan worden. De hoofdthema’s worden afzonderlijk geformuleerd. Bij chronische ziektes en aandoeningen is er altijd een samenhang van factoren (thema’s). Maar welk thema, of welke thema's pak je als eerste aan? Dat is voor ieder mens weer anders. De één begint graag met het thema ‘voeding’, de ander met 'beweging' en weer een ander gaat eerst de 'stress-factoren' aanpakken. En zo zijn er nog veel meer thema’s.

Het werken aan 1 factor zet nog weinig zoden aan de dijk. Maar je móét wel ergens beginnen!

Daarom kunnen de verschillende hoofdstukken (thema’s) onafhankelijk en in willekeurige volgorde aangepakt worden. Het is dus aan ieder zelf, in welke volgorde je de thema's gaat doorlopen!

Dìt is de aanpak voor chronische en auto-immuunziektes waarin ik geloof, en het is een meerjaren-kwestie, hoewel vaak de eerste resultaten al snel (binnen enkele weken, maanden) merkbaar zijn.

Doelen om naar toe te werken aan de hand van het programma Beter Leven Beter - Worden zijn:

 • minder / geen pijn

 • minder / geen medicatie (en allerlei nare bijwerkingen)

 • minder stijfheid

 • minder bijkomende klachten

 • minder stress

 • meer zelfvertrouwen

 • meer fysieke kracht

 • meer fitheid & levenslust

 • meer sociaal leven

 • meer geld (omdat je minder hoeft te besteden aan (alternatieve) zorg)

De start van het programma Beter Leven - Beter Worden!!

Op 16 en 17 december 2015 wordt het programma ‘Beter Leven - Beter Worden’ voor het eerst gepresenteerd in het Duitse Braunlage dat in het prachtige gebied de Harz gelegen is. Deze omgeving geeft rust en ruimte om geheel tot jezelf te komen. Even weg uit de dagelijkse hectiek, en toch op prima reisafstand vanuit Nederland; vergelijk het met Sauerland, maar dan een klein stukje verder, maar veel mooier!

De 1e dag staat vooral in het teken van de informatie-overdracht en het geprikkeld en geïnspireerd worden om zelf aan de slag te gaan, afwisselend met korte buiten-activiteiten zoals een korte wandeling naar een ruig riviertje, of naar een prachtig uitzichtpunt. De 2e dag staat in het teken van ‘doen’. Dan gaan we vooral naar buiten voor activiteiten. Denk dan vooral het opzoeken van je eigen innerlijke kracht met behulp van de natuur.

Afhankelijk van de deelnemers wordt bekeken hoe intensief de activiteiten worden. Dit betekent dat natuurlijk óók, júíst deelnemers met een laag energie-level, of met beperkingen in fysiek functioneren mee kunnen. De groep kan eventueel gesplitst worden.

Het is wel van belang voor dit programma dat je minimaal in staat bent om stukjes te wandelen in een glooiend, heuvelachtig landschap en dat je trappen kunt lopen.

Voor de energiekelingen is de mogelijkheid er om een ‘berg’ van 971 meter (de Wurmberg) of van 1141 meter (de Brocken) te beklimmen. Dit zijn geen bijzonder zware opgaven qua stijgingspercentages.

Praktische informatie

woe 16 en do 17 december 2015

Braunlage - Duitsland

souterrain Appartementen-huis De Hollander

2-daags programma

€ 350,=

 • inclusief 2x ontbijt, 2x lunch & 2x diner: 'Hormoonfactorproof'

Exclusief: reis; overnachtingen.

Het programma ‘Beter Leven - Beter Worden’ wordt georganiseerd door Jeroen van Deelen van Anders Actief.

Anders Actief & Natuurlijk Trainen zijn handelsnamen van Jeeveedee gevestigd te Doorwerth

KvK: 58069712 - BTW: 165007230B02

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page