top of page

ACHTERGROND

Nepal: klim 6000m
Koudebeheersing
(Sound)healing

Leren omgaan met... Bechterew

Jeroen van Deelen (1973)

Diagnose 1998

Anders Actief Sinds 05-05-05

Ik, Jeroen van Deelen, heb zelf de Ziekte van Bechterew (een auto-immuunziekte / reuma) overwonnen en ben sinds 2006 medicatie-vrij. Ook heb ik al die tijd geen controles gehad bij reumatologie. In 2016 ben ik zelfs naar Nepal geweest; ik heb daar een maand gelopen met ca 18 kg op mijn rug en daarbij een klim naar 6000m hoogte gemaakt. Dit was een kers op de taart wat die overwinning van Bechterew betreft. Jarenlang heb ik niet gedacht ooit nog zoiets te kunnen presteren. 

Al mijn ervaringen en opgedane kennis die geleid hebben tot deze overwinning, ben ik al langere tijd aan het de(e)len met andere mensen, andere ’patiënten'. Patiënten staat tussen haakjes om aan te duiden dat ik ervan overtuigd ben dat deze aandoening (en vele anderen) te beheersen zijn; te overwinnen zijn. Let op: ik zeg niet: “genezen”! In de handleiding Beter Leven - Beter Worden komt vrijel alles wat ik zelf geleerd en ervaren heb aan bod. De thema's kunnen in willekeurige volgorde doorlopen worden, in een eigen tempo. Motivatie is daarbij het sleutelwoord. 

 

Vanaf 2017 bied ik één- en meerdaagse arrangementen aan, soms in het buitenland, waarbij ik uitleg geef over het gebruik van de handleiding. Je kunt me dan ook het hemd van mijn lijf vragen over al de thema's. En zonder hemd, kan iedereen die wil (ook hier geen verplichting, alles in eigen tempo!) mee een ijsbad in! Daarnaast worden ook andere oefeningen in de praktijk gebracht, zoals ontspannings- en ademhalingsoefeningen. 

Doel van zo'n bijeenkomst/arrangement is dat ik mensen inspireer om zelf aan de slag te gaan. Met behulp van de handleiding. 

Deelnemers van arrangementen krijgen ook een 'nazorg-traject': online coachingsmomenten. Binnen een besloten Facebook-groep kunnen deelnemers met elkaar in contact blijven en ervaringen uitwisselen. 

 

Omdat we in de startfase zitten van het complete programma Beter Leven - Beter Worden, worden de arrangementen soms met een scherpe aanbieding 

aangeboden. Hiermee doen we ervaringen op voor de verdere ontwikkeling van het programma. Zie ook de referenties van de eerste editie in 2017. 

bottom of page