top of page

Bee Free ...

Bee Free To Flow - wandelingen 15.jpg

De cacao-voeding voor  het cacao-ritueel

Samen zijn en genieten van prachtige natuur...

... To Flow

Klankschalen; geleide meditatie; ademhaling...

Het thema: BEE FREE TO FLOW. 

In de huidige maatschappij lopen we allemaal wel tegen zeer bijzondere situaties aan. Daarover kunnen we praten met elkaar; elkaars visies, ervaringen en meningen uitwisselen. De kans is groot dat je in de andere personen ‘gelijkgestemden’ ervaart. Dat gaat je zowel rust als kracht opleveren waardoor je met vol vertrouwen je leven verder kunt door-leven en be-leven, in vrijheid. Hiermee komen we tot de uitdrukking ‘Bee Free to Flow’.  

Zie verder de uitleg hierover.

 

Programma

We gaan naar een prachtig gebied met velden, bossen, zandpartijen, heuvels en uitzichten.

- Voor de kids: we geven ze alle ruimte en vrijheid (Be Free) om lekker te rennen, spelen, onderzoeken (to Flow) ...

- Voor de anderen (ouderen, wijzen, zoekenden): we gaan verbinden! Al wandelend door het mooie gebied, terwijl de kinderen om ons heen bewegen als spelende bijen, gaan we vooral gedachtes, visies, ervaringen met elkaar delen. Daarnaast zullen er ook momenten zijn om even aandacht aan onszelf te geven. 

 

Tijdens de wandeling / ontdekkingstocht is er sowieso aandacht voor de volgende ‘rituelen’: 

- ademhalingsritueel: haal de energie van de natuur naar binnen toe.

- stilte & rust ritueel: luisteren naar de geluiden van de natuur.

- focus & aandacht ritueel: begeleide meditatie (staand of zittend).

- cacao-ritueel: laat een brok cacao-voeding (het is méér dan chocolade) in je mond smelten en houd in gedachten een intentie vast onder begeleiding van de klanken van Tibetaanse klankschalen. 

De ‘ceremonie-meester’

Deze bijeenkomst in de natuur is gebaseerd op een Spiritueel-Holistische Levensvisie. De bijeenkomst kan als geheel gezien worden als een ceremonie, maar heeft geen vastgesteld programma; er komen wel (terugkerende) oefeningen en rituelen voorbij. Jeroen van Deelen begeleidt de bijeenkomst (ceremonie) en stuurt de programma-onderdelen (rituelen) aan.  

Bij ‘scholing’ hoort een juf of meester, zie de lading van het woord ‘meester’ in deze context! ;-) 

Jeroen is dus onze ‘ceremonie-meester’.

 

Locatie

We verzamelen om 13:00h bij de centraal gelegen parkeerplaats vlakbij Kasteel Rozendaal (bij Arnhem/Velp): 

Beekhuizenseweg 4, 6891 CZ Rozendaal.

Vanuit hier rijden we uiterlijk om 13:15h gezamenlijk naar de wandelplek. Eventueel vanaf deze parkeerplaats carpoolen. 

Kom je uit de richting van Dieren (Zutphen), dan kun je na telefonisch overleg de locatie krijgen waar we gaan wandelen, dat scheelt wat kilometers).  

 

Bijdrage kosten & fooi

Bijdrage voor thee, chocomelk, wafels, cacao-food. 

De caravan gaat mee, waardoor we vooraf en na de wandeling / ontdekkingstocht thee en warme chocomelk (havermelk) kunnen aanbieden, inclusief een wafel met chocopasta, jam of honing. Alles biologisch.

Tijdens de wandeling zal het cacao-ritueel plaatsvinden. 

Dekking van de kosten per persoon: volwassenen € 7,- & kinderen € 4,=. 

De fooienpot gaat mee voor extra donaties!

 

PS: ik heb voor uitzonderingen een ‘volwassenen-po’ (met plastic zakken en zaagsel erin) mee, maar bij voorkeur zoekt ieder een plekje in de natuur en begraaft netjes wat er achter gelaten wordt. 

Het thema: Bee Free to Flow

Naast de terugkerende oefeningen en rituelen, komt het thema “Bee Free to Flow’ aan de orde. 

In de huidige maatschappij lopen we allemaal wel tegen zeer bijzondere situaties aan. Daarover kunnen we praten met elkaar; elkaars visies, ervaringen en meningen uitwisselen. De kans is groot dat je in de andere personen ‘gelijkgestemden’ ervaart. Dat gaat je zowel rust als kracht opleveren waardoor je met vol vertrouwen je leven verder kunt door-leven en be-leven, in vrijheid. Hiermee komen we tot de uitdrukking ‘Bee Free to Flow’.  

 

To Flow 🏄‍♂️

Deze uitdrukking heeft een zeer bijzondere herkomst. 

In 2019 hebben we helaas afscheid genomen van Iwanjka Geerdink; een groot visionair en idealist: “A Hippie with a Plan”. Iwanjka en ik (Jeroen) hebben vele overeenkomsten, het begon al met de zelfde maand/jaar waarin we geboren zijn. Met Iwanjka was ik aan het brainstormen over een nieuw schoolsysteem; een initiatief dat vanuit mij nog steeds loopt, maar helaas door de huidige maatschappelijke omstandigheden op een lager pitje. Echter; recent is het waakvlammetje weer ‘aangewakkerd’ en worden plannen uitgewerkt voor een eerste ‘thuis(onderwijs)schooltje’. 

Waar ik Iwanjka ook van ken, zijn de plannen voor ‘Flowtowns’. Een onderwerp dat ook mijn interesse heeft, maar voor mij persoonlijk pas later in de tijd meer aandacht krijgt. Maar hier komt dan wel het 2e deel van het thema vandaan: ’To Flow’... Ter nagedachtenis van Iwanjka dus... 

 

Bee 🐝Free

Afgelopen zomer waren velen enorm overvallen door het plotseling en onverwacht heen gaan van Bernardus van Gils. Ook al een prachtkerel. Een maand daarvoor zat ik nog bij hem om tafel en liet hij zijn schitterende plannen zien waarbij de bijen centraal staan. Zijn motto: “Bee Free” ofwel “🐝Free”.

Op die dag ontstond bij mij het idee om een heel netwerk van kleinere retreat-locaties op te gaan richten. Zijn woonplek, mijn woonplek en vele andere plekken... Plekken voor mensen die er even uit willen, even ontladen & opladen, even tot rust komen. En dit allemaal vooral ‘gewoon’ in Nederland, en toegankelijk en betaalbaar. Zeker gezien de tijd waarin we nu verkeren, is de behoefte sterk gegroeid om in dorpen en op het platteland te gaan leven, of zelfs in communities met gelijkgestemden. Maar de woningmarkt staat onder hoge druk, zowel voor koopwoningen als huurwoningen. Door verspreid in het land kleine ‘retreat-locaties’ te ontwikkelen en te verbinden met elkaar, ontstaat er een mooi concept ‘door mensen voor mensen’. En de bezoekers/deelnemers kunnen na enkele dagen weer opgeladen en met goede moed en vertrouwen weer naar hun eigen omgeving, om van daaruit verder te gaan met hun zoektocht of verbetering van hun huidige situatie en zo anderen weer helpen met het gevoel ‘Bee Free to Flow’.  

 

Voor ‘Bee Free to Flow’ heb ik dus het motto van Bernardus gekoppeld aan een missie van Iwanjka: de Flow-community’s. 

Mijn intentie is dat er onder de titel ‘Bee Free To Flow’ bijeenkomsten georganiseerd worden waarbij gedachtegoed van visionairs zoals Iwanjka en Bernardus in ere gehouden wordt, gedeeld wordt en opgepakt wordt ter realisering. 

Hoe mooi zou het zijn om een heel festival hieraan te wijden!? 

We kijken uit naar de zomer van 2022. 

 

 

🐝FREE 2 🏄‍♂️

Samenkomsten vanuit levensovertuiging 

Zij die mij langer kennen, weten dat ik leef vanuit een spiritueel-holistische levensvisie. Die visie draag ik uit middels mijn activiteiten, evenementen, bijeenkomsten, etcetera die ik zowel op persoonlijke titel organiseer/presenteer als vanuit mijn onderneming Anders Actief.

 

Deze samenkomst valt onder de activiteiten m.b.t. de levensovertuiging. Hierdoor kunnen we met meerderen bij elkaar komen en er voor groot en klein een mooie dag van maken. 

 

--> Mensen die samenkomen voor/vanuit hun levensovertuiging (zoals ook religies) zijn uitgezonderd van de maatregelen voor samenkomsten. 

De basis-richtlijnen zijn bekend. 

 

Doordat onze bijeenkomst buiten plaatsvindt, kunnen we met elkaar zeer makkelijk rekening houden met de ‘Regels voor groepsgrootte en vrijheid van godsdienst of levensovertuiging’. 

bron: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/religieuze-en-levensbeschouwelijke-bijeenkomsten

 

bron: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/religieuze-en-levensbeschouwelijke-bijeenkomsten

 

PS 1: Hygiëne

Qua hygiëne-maatregelen: omdat we in de natuur zijn en met eigen vervoer aankomen is het aan ieder zelf de verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor de persoonlijke hygiëne. 

Gezien we ons in de natuur bevinden, is het raadzaam om thuis naar het toilet te gaan. Bij hoge nood, graag een plekje in de natuur zoeken en netjes begraven wat er achter gelaten wordt. Voor uitzonderingen heb ik een ‘volwassenen-po’ (met plastic zakken en zaagsel erin) mee. 

 

PS 2: Gezondheidscheck en Basisregels

Bekijk voorafgaand de bijeenkomst de gezondheidscheck. 

www.rivm.nl/sites/default/files/2020-08/Gezondheidscheck.pdf

Zie ook de info over de basisregels. 

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen

 

PS 3: Intentie

Met deze uitgebreide informatie zijn we wel allemaal helemaal ingedekt en kan iedereen dit ook aantonen vooraf ontvangen te hebben - Just in case. Maar daar gaan we niet van uit, want: 

 

Onze intentie is dat wij samen een leuke, fijne, inspirerende dag beleven, in alle vrijheid, veiligheid en gezondheid, in elk opzicht.  

 

BEE FREE TO FLOW

   🐝FREE 2 🏄‍♂️
 

Bee Free To Flow
wandel-bijeenkomsten
Samen zijn - speels & in verbinding

Voorlopig elke zaterdag vanaf 13:00 tot ca 16:30h.

Verzamelen: Beekhuizenseweg 4, Rozendaal.

 

Trek jij warme kleding en goede schoenen aan, en neem je je regenjas mee?!

Dan neem ik mee: klankschalen, ‘cacao-voeding’, mini-matjes om op te zitten, m’n wolfhond Nilak, en ... m’n caravan met thee, op te warmen choco(haver)melk, wafels en meer... 

 

Graag wel even laten weten als je wilt komen (i.v.m. de voorbereidingen). 

 

💚🙏💚

🌳🌲🌳

 

Samenkomsten vanuit levensovertuiging (maatregelen)

Deze bijeenkomst in de natuur is gebaseerd op een Spiritueel-Holistische Levensvisie (Levensovertuiging). Hierom gelden voor de bijeenkomst de ‘Regels voor groepsgrootte en vrijheid van godsdienst of levensovertuiging’ (zie onderaan deze pagina).

bottom of page